Skip links

Book

Modern veiligheidsmanagement (Safety Leadership)

Anders aansturen en aanpakken

Het verbeteren van veiligheid en het vermijden van incidenten vinden we over het algemeen de moeite waard. Het is voor velen van ons een prioriteit, naast geld verdienen, waarde creëren voor aandeelhouders, de planeet redden en een goede work-life balance bereiken.

Dit boek is geschreven voor diegenen die eindverantwoordelijk zijn voor de prestaties van organisaties, divisies of afdelingen. Ongetwijfeld zal uw verantwoordelijkheid ook veiligheid omvatten, en is het uw plicht om incidenten te voorkomen. Hoogstwaarschijnlijk bent u geen veiligheidsspecialist: misschien hebt u het beheer van de veiligheid gedelegeerd aan een gespecialiseerde afdeling, of externe professionals om hulp gevraagd. Uw veiligheidsmedewerkers lijken goed opgeleid en bekwaam. Toch zult u zo nu en dan onaangenaam worden verrast door incidenten, misschien zelfs als gevolg van menselijke fouten.

Voor wie?

Dit boek is bedoeld om u te helpen incidenten te voorkomen, of ze op zijn minst te begrijpen als ze zich toch voordoen, met een methode van anders aansturen en aanpakken. Deze benadering vertegenwoordigt maakt gebruik van een nieuw veiligheidsparadigma dat zich richt op de vraag hoe de natuurlijke variabiliteit van menselijke prestaties – en ons vermogen om onvoorspelbaarheid elders te compenseren – in organisatiesystemen kan worden geïntegreerd, waardoor succesvolle uitkomsten worden gewaarborgd. Incidenten zijn een natuurlijk gevolg van de complexiteit van het systeem en we kunnen het effect van incidenten verminderen als we weten wat er aan de hand is en in staat zijn om adequaat te reageren. De in dit boek beschreven aanpak is bijzonder geschikt voor organisaties met een lage frequentie van incidenten  waar de oorzaak van ongewenste voorvallen niet een enkele, gemakkelijk aanwijsbare fout of storing is.

Met een voorwoord van prof. Dr. Sidney Dekker
Eerste druk, februari 2021
ISBN: 9780367652753

Download flyer

Reviews

Verkrijgbaar bij deze webwinkels

Routledge

Bestel nu

bol.com

Bestel nu

Amazon

Bestel nu

Management Boek

Bestel nu

Have any questions? Please contact me!

Contact